+32 477/96.96.61 •

'T Vergeet Mij Nietje

De amplitude van het leven

21-07-2023

En ja hoor, daar kwam diezelfde vraag weer. Vaak hoor ik dan: 

"Waarom werk jij toch zo veel rond de dood, rond afscheid en rond rouw? Al die miserie, is dat niet zwaar?"

En mijn antwoord is dan heel simpel:

"Omdat ik hou van het leven! En het leven is soms zwaar en soms licht en dat is helemaal ok. Alles is duaal!"

 

Ik kom inderdaad vaak in aanraking met verdriet, verlies, rouw, eindigheid, de dood..., maar ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Iedereen komt hier geregeld mee in aanraking, persoonlijk en soms ook beroepsmatig. Alleen wordt er nog steeds weinig tot niet over gepraat. De taboesfeer rond sterven, afscheid, verlies, rouw, verdriet... is nog steeds alom aanwezig. 

En laat het nu net mijn missie zijn om die taboe te helpen doorbreken. Ik hou niet van taboes. Ik ben nooit goed geweest in het binnen DE lijntjes lopen. DE lijntjes die "opgelegd" zijn, hoeven niet mijn lijntjes te zijn. Ik zoek liefst mijn eigen weg en als ik die niet vind, dan teken ik nieuwe lijntjes van een nieuwe weg. Teken jij voortaan ook jouw eigen lijntjes? 

"I'm just a girl on a mission"

Delen helpt helen. Verbinding met de ander, wat op zich een uiting van universele liefde is, kan gezien worden als één van de krachtigste helingsmechanismen bij verdriet, pijn en rouw. Inzetten op die verbinding op momenten van intense verandering en zo het creëren van krachtige herinnering, dat is de rode draad doorheen het aanbod van 't Vergeet-mij-nietje. Dat is één van mijn lijntjes. 

"Ik hou van de amplitude des levens"

Ook de amplitude van het leven behoort tot mijn lijntjes. Het leven is een continue golfbeweging tussen hoogtes en dieptes. Op momenten dat alles goed lijkt te gaan, ervaren we het gevoel op een hoogte te surfen, maar daar kunnen we niet altijd blijven hangen. We moeten ook weer naar beneden durven gaan om op de volgende hoogte te raken. Mensen die er alles aan doen om maar niet te diep te moeten gaan, om de pijn van de diepte niet te moeten voelen, zullen ook geen hoogtes meer bereiken. Als je zo door het leven gaat, lijkt je leven steeds meer op een flatline. Het leidt je naar de finale flatline. 

Als de angst of de onkunde om naar de diepte te stromen groot is, kan de aanwezigheid van een ander mens zorgen voor de nodige ondersteuning. Je hoeft je weg niet alleen te gaan. 

"Ik loop mee met jou naar die dieptes, zodat ik jou nadien kan zien genieten van het prachtige uitzicht op de hoogtes. Leef je leven met alle hoogtes en alle dieptes, met liefde en gemis." 

"Let it flow!" 

 

Wil jij mee surfen op de amplitude des levens? Kies jij bewust voor verbinding in verandering?

Dan ontvang ik jou graag tijdens de onderstaande gelegenheden. Hier een overzicht van de planning van de komende drie maanden. 

1 augustus: Rouwcirkel te Sint-Truiden om 20u

31 augustus: Rouwcirkel te Sint-Truiden om 20u

24 september: Het taboe voorbij... leven en dood nabij - Retreat & Wellness te Dilsen-Stokkem bij Elaisa Energetic Wellness van 10u tot 22u

27 september: Het taboe voorbij... leven en dood nabij - Retreat & Yoga te Geetbets bij de Heerlijckyt van Elsmeren van 10u tot 18u

29 september: Rouwcirkel te Sint-Truiden om 20u

2 oktober: Opstart opleiding i.s.m. vzw De Prioriteit - "Fundamenten van rouw- en verliescoaching" bij Uhasselt Campus Diepenbeek om 18u30. Deze opleiding bestaat uit 15u blended learning en eindigt op 13 november.

7 & 8 oktober: Trotse standhouder op de rouwbeurs "De dood leeft" te Willebroek

25 oktober: Het taboe voorbij... leven en dood nabij - Retreat te Boutersem bij Verbinding in Verlies van 10u tot 18u

 

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met me op via info@vergeet-mij-nietje.be of via 0477/969661

Afspraken voor individuele consulten en coachingstrajecten kunnen via dezelfde kanalen gemaakt worden. 

"Via VERBINDING in VERANDERING tot HERINNERING" 

 

 

Liefs,

Evi