+32 477/96.96.61 •

'T Vergeet Mij Nietje

Euthanasie

 

Sinds 2002 zorgt de euthanasiewetgeving er in België voor dat we, indien we ons in een bepaalde welomlijnde situatie bevinden, zelf kunnen beslissen om niet langer te leven. Iedere wilsbekwame patiënt kan zijn wens tot euthanasie uitspreken en heeft binnen de duidelijke omschreven richtlijnen recht op een actieve levensbeëindiging. In dit geval spreken we van een actieve vraag tot euthanasie. Hoe stellen we deze vraag? Wie hebben we nodig om deze euthanasie op een correctie manier uit te voeren? Hoe verloopt zo’n traject? Wat kan en wat kan niet?

We begeleiden de patiënt en zijn omstaanders doorheen dit ingrijpende en tegelijkertijd vaak verlossende proces.

Naast een actieve vraag tot euthanasie biedt deze zelfde regelgeving ons ook de kans om een voorafgaande wilsverklaring inzake euthanasie bij onomkeerbaar coma in te vullen. Ook bij het invullen van deze wilsverklaring kan je onze hulp inschakelen, zodat je zeker bent dat alles correct genoteerd is.

In het kader van euthanasie bieden we psychosociale, spirituele en informatieve ondersteuning aan voor de  patiënten en hun omstaanders. We werken intensief samen met huisartsen en LEIF-artsen. 

 Omdat een zelfgekozen dood een mooi en menswaardig einde zou zijn... 

Contacteer ons vrijblijvend Uw berichtje